Hoe een DVD over te zetten naar MP4 op Windows 10

DVD Rom
WinX DVD

Voor smartphones populair waren en de grote filmfans overschakelden naar BlueRay was de DVD een erg makkelijke en goede manier om films te kijken. Je hoefde de DVD gewoon in de DVD speler of je computer te stoppen om van een mooie film te genieten. Toch heeft technologie heel wat vooruitgang geboekt wat geleid heeft tot een drastische vermindering in het gebruik van DVD’s. De meeste mensen kijken momenteel films op hun laptop via MP4 bestanden, kijken naar films op hun smartphone op weg naar het werk – of eerder nog: hebben geen DVD-speler meer. Dan ga je natuurlijk de films op je DVD moeten overzetten naar MP4 zodat jij ook op je moderne apparaten nog naar de langspeelfilms of homevideo’s kan kijken. In dit artikel leggen wij uit hoe ook jij een DVD kan overzetten naar MP4 op jouw Windows 10 computer.

Waarom zetten mensen films van DVD naar MP4 over?

Je hebt bij je thuis waarschijnlijk een hele hoop verschillende DVD’s liggen. Heb je er al eens over nagedacht om deze DVD’s over te zetten naar een MP4? Je kan dit namelijk erg makkelijk voor mekaar krijgen op Windows 10 via een DVD ripper. Hier hebben we alvast enkele redenen op een rijtje gezet waarom mensen films van DVD naar MP4 overzetten.

 1. Om de film op iPhone, iPad, of Android te kijken

Een allereerste reden waarom mensen hun DVD overzetten naar MP4 via Windows 10 met een DVD ripper voor Windows 10 is om hun films te kunnen bekijken op andere apparaten. Een smartphone of een tablet heeft natuurlijk geen CD gleuf waar je een DVD in kwijt kan en je moet dan ook MP4 bestanden op je apparaat overzetten. Met een DVD ripper voor Windows 10 kan je makkelijk en snel een DVD overzetten naar een MP4 bestand zodat je in geen tijd je film op elk apparaat kan bekijken.

 1. DVD’s zijn erg fragile en kunnen makkelijk beschadigd worden

Ook zijn DVD’s erg fragiel. Een DVD laten vallen of verkeerd wegstoppen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het schijfje bekrast wordt. Krassen op een DVD beschadigen de film wat uiteraard resulteert in het niet kunnen afspelen van de DVD. Om jouw films te beschermen kan je best beginnen met het overzetten van je DVD’s naar MP4 formaat via een DVD ripper voor Windows 10.

 1. DVD doosjes nemen heel wat plaats in

Natuurlijk nemen de doosjes van DVD’s heel wat minder plek in dan die van VHS – maar toch heb je heel wat opslag nodig om deze DVD’s op te bergen. Een MP4 bestand kan makkelijk opgeslagen worden op een computer of een mobiel apparaat waarbij je helemaal geen speciale DVD kast nodig hebt of tientallen DVD doosjes hebt rondslingeren in kasten en lades.

Veel voorkomende problemen met het converteren van video’s van DVD naar MP4

Hoewel het natuurlijk erg makkelijk is om een DVD over te zetten naar MP4 formaat via Windows 10 zijn er bepaalde problemen die je kan tegenkomen tijdens dit proces.

 1. Het duurt lang om een DVD over te zetten naar MP4

Wanneer je niet de juiste software gebruikt kan het erg lang duren om de DVD om te zetten naar een MP4. Het is dan ook aan te raden om een goede software te gebruiken zoals WinX DVD Ripper zodat je niet onnodig tijd verliest.

DVD to MP4 WinX DVD
 1. Slechte videokwaliteit

Een bijkomend probleem dat heel wat mensen tegenkomen is dat de videokwaliteit van de MP4 heel wat slechter is dan de videokwaliteit op de DVD. Dit is eveneens een probleem dat verholpen kan worden door het kiezen van een goede software.

 1. De grootte van het MP4 bestand is erg groot

Een groot MP4 bestand is niet altijd prettig of handig wanneer je het bestand wil overplaatsen naar een mobiel apparaat. Het bestand past misschien niet op het apparaat of zal onnodig veel plek innemen.

Hoe DVD naar MP4 converteren met WinX DVD Ripper

WinX DVD Ripper is een van de beste DVD rippers voor Windows 10. Maar hoe converteer je nou DVD naar MP4 met WinX DVD Ripper via Windows 10?

Allereerst zal je het programma moeten installeren. Dit doe je zo:

 1. Download WinX DVD Ripper
 2. Installeer het programma en klik op ‘Ja’ wanneer het UAC venster opduikt
 3. Nu kan jij je taal selecteren. Kies Nederlands en klip op OK.
 4. Klik op volgende wanneer je de installatie wizard ziet en accepteer de gebruikersvoorwaarden.
 5. Kies een map om het programma in te installeren en klik op ‘volgende’.
 6. WinX DVD ripper is nu geïnstalleerd

Wanneer je WinX DVD Ripper hebt aangekocht en het simpele registratieproces hebt doorlopen kan je beginnen met het overzetten van DVD naar MP4 met WinX DVD Ripper

 1. Klik op Laad DVD
 2. Klik nu op het output profiel dat je wil selecteren – MP4 in dit geval
 3. Klik op Rip DVD en selecteer een map waar jij je bestandje wil opslaan.

Jouw DVD zal binnen enkele minuten omgezet worden naar een MP4 bestand.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.