Axians is eerste geaccrediteerde Aruba Managed Service Provider in Nederland

Axians is de eerste partner in Nederland die naast de Platinum Hybrid IT en Platinum Aruba status tevens de Aruba Managed Service Provider accreditatie heeft behaald, waarmee het Axians Network as a Service (Naas) aanbod wordt versterkt en uitgebreid.

Axians Aruba partnerschap
Axians

De technologie van Aruba, onderdeel van HPE, maakt het voor bedrijven en instellingen eenvoudiger om het netwerk schaalbaar in te richten en op basis van gebruik af te nemen. Het is toonaangevend in edge-to-cloud netwerkoplossingen, die AI gebruiken voor het automatiseren van het netwerk.

Organisaties, en vooral hun gebruikers, willen meer dan ooit betrouwbare en snelle connectiviteit om overal productief te zijn. Maximale veiligheid en een goede gebruikerservaring spelen daarbij een belangrijke rol. Een stabiele, veilige en flexibele netwerkinfrastructuur is dan ook onmisbaar voor organisaties.

Axians, onderdeel van VINCI Energies, ziet bij klanten de wens ontstaan om connectiviteit in abonnementsvorm af te nemen, zonder de inspanningen en uitdagingen die nodig zijn om een hoogwaardige online ervaring te kunnen borgen. Troy de Backer, Manager Business Development bij Axians, licht toe: “We zien bij onze klanten dat er onder de huidige omstandigheden veel onzekerheid heerst over het gebruik van kantooromgevingen in de toekomst. Gaan we naar een hybride situatie waarin medewerkers meer thuis werken en wordt de kantooromgeving straks vooral nog gebruikt om samen te werken? Deze ontwikkelingen hebben gevolgen voor de kantooroppervlakte en samenstelling van je netwerkinfrastructuur. Met NaaS kunnen we organisaties voorzien van flexibiliteit dankzij een schaalbare architectuur en pay-per-use.

NaaS thuiswerkoplossing voor veilig en productief (samen)werken

Een gevolg is ook dat steeds meer organisaties hun medewerkers willen faciliteren zodat ze thuis probleemloos kunnen werken. “Daar bieden wij een NaaS thuiswerkoplossing voor waarmee je elke medewerker stabiel en veilig internet kunt bieden op basis van een maandelijkse vergoeding,” aldus De Backer. “Met deze oplossing wordt dezelfde online ervaring gerealiseerd als op kantoor. Belangrijk voordeel is ook dat de werkplek hiermee voldoet aan meer security-vereisten dan een traditionele VPN-oplossing. Daarnaast zorgt de NaaS thuiswerkoplossing voor een betere gebruikservaring; zo verbetert de kwaliteit van videobellen aanzienlijk, waardoor ook op afstand het contact persoonlijker wordt.

Partnerschap opent deuren en biedt organisaties kennis en nieuwe mogelijkheden

Axians en Aruba werken al meer dan 15 jaar nauw samen. Axians beschikt al jaren over de hoogst haalbare partnerstatus. De toekenning van de Managed Service Provider (MSP) accreditatie onderstreept de bereidheid van beide partners om in elkaar te blijven investeren. Axians is de enige Aruba-partner met de MSP-accreditatie in Nederland en maakt ook binnen Europa deel uit van een select gezelschap. De IT-architecten, customer succes managers en specialisten van Axians hebben een uitvoerig opleidingstraject gevolgd en voldoen aan het hoge kennisniveau dat Aruba vereist om Aruba Central bij klanten aan te bieden. De Backer: “Dankzij deze accreditatie kunnen we onze klanten voorzien van meer flexibiliteit. Enerzijds doordat zij eenvoudig kunnen op- en afschalen in apparatuur en functionaliteit, anderzijds doordat wij continu meer functionele mogelijkheden in het platform bieden. Hierdoor kunnen ze altijd meebewegen met de huidige en toekomstige netwerkwensen van de organisatie en eenvoudig overschakelen naar de nieuwste edge technologieën zoals Wi-Fi 6, AIOps en SD-Branch.

Tom Greeve, Deputy Managing Director bij Axians: “Vanuit Axians investeren wij intensief in onze strategische partnerships en in ons diensten- en productportfolio. Wij hebben hierbij de ambitie om onze volledige portfolio as-a-service aan te kunnen bieden. Het behalen van de Aruba Managed Service Provider accreditatie past binnen deze ambitie. Aruba Central maakt ons aanbod aantrekkelijker voor organisaties die op basis van pay-per-use willen profiteren van een betrouwbaar, flexibel en veilig netwerk. Het is nu eenvoudiger om klein te beginnen en gaandeweg op- of af te schalen. Ideaal in de huidige marktomstandigheden.

David van den Berg, Country Manager bij Aruba: “Veel organisaties zien de beschikbaarheid van het netwerk als een absolute noodzaak om betrouwbare IT-dienstverlening aan te kunnen bieden. Het moet gewoon altijd werken. Toch kost het veel tijd en capaciteit om de juiste connectiviteit, flexibiliteit en veiligheid te realiseren. Bovendien is er het risico dat deze inspanningen afleiden van projecten en innovatie. Tegenwoordig merken we dat klanten de samenwerking met een betrouwbare partner net zo belangrijk vinden als de technologie. Wij zijn verheugd dat we dit krachtige aanbod van Axians samen met onze technologie breder toegankelijk kunnen maken.

Copyright © 2021 IDG Communications, Inc.

It’s time to break the ChatGPT habit