5 manieren om je IT-carrière te rebooten

Het is tijd om uit het serverhok te komen, omdat tijden veranderen of omdat je simpelweg niet tevreden bent met de koers van je huidige IT-carrière. We gaan met je op zoek naar een financieel en geestelijk belonend vervolg.

Er is veel aan de hand in de IT: software defined-netwerken veranderen netwerkbeheer, cloud transformeert systeembeheer, big data en analytics worden gemeengoed in grotere organisaties en security komt steeds hoger op de agenda te staan. Jonge, snelle programmeurs en dataspecialisten gaan aan de haal met fonkelnieuw en spannend IT-werk, maar jij wacht ondertussen op de dag dat de robots je baan inpikken.

Dat hoeft je wrede lot niet te zijn. Of je nu ooit begon met inmiddels achterhaald databasebeheer of je het gewoon zat bent om altijd maar het ondankbare werk te doen waardoor de boel blijft draaien - het is nooit te laat om jezelf opnieuw uit te vinden. Dat gaat niet snel en het is niet makkelijk. Het kost je tijd, moeite en misschien zelfs wat geld.

Je moet risico's nemen en met nieuwe dingen worstelen. Maar het kan heel belonend zijn, zowel financieel als mentaal. Er zijn verschillende tactieken om je kansen op de IT-markt te verbeteren, maar we richten ons vooral op de vijf overkoepelende strategieën die je kunt gebruiken om je carrière een nieuwe impuls te geven.

1. Pas je bestaande vaardigheden toe op nieuwe technologie

Als je denkt dat werkgevers alleen twintigers zoeken hebben we goed nieuws: leeftijd en ervaring kunnen daadwerkelijk in je voordeel uitpakken. Volgens PK Argawal van het nabij Silicon Valley gelegen Northeastern University hebben mensen met legacy-vaardigheden een veel bredere kennis dan hun jongere collega's.

"Beroepen worden steeds gespecialiseerder naarmate ze evolueren", licht hij toe. "De opleiding en kennis van mensen die met IT zijn begonnen in de jaren 70, 80 en 90 is veel breder en het is makkelijker voor ze om iets op te pikken over een specialisatie binnen dat brede IT-veld."

Ook CEO van devops-consultancy Nebulaworks Chris Ciborowski stelt dat het een goede strategie is om je huidige skillset toe te passen op opkomende technologieën. Hij noemt zichzelf een 'herstellende Unix-specialist' die meer dan een decennium lang Solaris-systemen, ERP-, CRM- en web-frontends voor diverse organisaties heeft ontwikkeld en beheerd. De afgelopen twee jaar heeft hij een transitie gemaakt naar het opzetten van high-end devops-teams die zich bezighouden met relatief nieuwe technologieën als Docker, GitHub, Jenkins en AWS.

"Ik keek naar mijn vaardigheden en naar wat ik goed kan", legt Ciborowski uit. "Toen nieuwe technologieën en processen opkwamen, probeerde ik overeenkomsten te vinden met wat ik in het verleden heb gedaan en gekeken naar de dingen die me erg goed af gingen om ze toe te passen op Web 2.0, Agile 3.0 of wat de hippe naam van de dag ook is."

Dat betekende wel dat hij bepaalde dingen moest opofferen, risico's moest nemen en bijna al zijn vrije tijd besteedde aan het leren van 'het nieuwe'. "Het gaat er vooral om dat je de sprong maakt", zegt hij. "Ik besteedde al mijn tijd dat ik er niet aan werkte aan het denken erover en de rest van de tijd aan het bouwen van nieuwe dingen."

Related:
1 2 3 4 Page 1
Page 1 of 4
7 inconvenient truths about the hybrid work trend
Shop Tech Products at Amazon