7 verbeteringen in het nieuwe Windows 10

Deze zomer volgt de tweede Windows 10-upgrade die de naam Anniversary Update draagt. We kijken naar zeven veranderingen in de jongste versie van Microsofts besturingssysteem.

In het jaar nadat Microsoft Windows 10 uitbracht, heeft de softwaremaker feedback over zijn besturingssysteem verzameld van gebruikers via de Windows Feedback-app die is geïntegreerd in alle Windows 10-versies. Op die manier worden volgende versies van het OS verbeterd en het lijkt erop dat Microsoft de tips en klachten het afgelopen jaar ter harte heeft genomen.

Vaak zien we de Windows-makers reageren op feedback of eventuele veranderingen voorleggen aan gebruikers. Vandaar ook dat de begin augustus verschijnende update die als codenaam 'Anniversary Update' heeft een heleboel handige, zij het kleine wijzigingen heeft in de gebruikersinterface. Om je een beeld te geven kijken we naar de opvallendste veranderingen en toevoegingen.

1. Microsoft Edge

Browser Edge is bedoeld als verbetering van Internet Explorer en moet de antieke browser vervangen. Adoptie van Edge is niet zo vlot gegaan als Microsoft had gehoopt, maar misschien dat dat met de nieuwe versie beter gaat. De langverwachte browser-extensies voor Edge beginnen eindelijk binnen te druppelen in de Windows Store. Dat is inclusief de volgende:

Office Online: Dit is een plug-in waarmee je Word, Excel, Powerpoint, OneNote en Sway online kunt gebruiken, zonder dat Office ervoor geïnstalleerd hoeft te zijn of je een Office 365-abonnement miet hebben. Deze Office-documenten zijn dan overigens niet offline toegankelijk.

LastPass: Deze populaire wachtwoordmanager slaat al je wachtwoorden beveiligd op en maakt je credentials beschikbaar op elke computer of mobiele apparaat met internettoegang.

AdBlock: Hiermee zet je webadvertenties uit op pagina's die je bezoekt. Omdat deze feature ontbrak, bleven veel mensen weg bij Edge, dus ondersteuning van twee populaire advertentieblokkerende stukjes software zouden de adoptie van Edge moeten helpen.

Bron: Ed Tittel

Een tiental Edge-extensies zijn nu al beschikbaar, maar nu de feature officieel wordt ondersteund vanaf 2 augustus, zal dat aantal in de Windows Store stijgen.

Andere verbeteringen voor Edge zullen waarschijnlijk een betere integratie met Windows Hello zijn. Dat betekent dat je de authenticatiefeature die biometrische data gebruikt van bijvoorbeeld camera's of vingerafdrukscanners ook kunt gebruiken op websites.

Notificaties van websites verschijnen voortaan in het Actiecentrum en je kunt de tegels op het hoofdtabblad nu aanpassen. Ook kun je url's bewaren om ze later in Leesweergave te bekijken. Ook is er voortaan contentvertaling, waardoor je geen aparte vertalingsplug-in meer hoeft te installeren.

1 2 3 4 5 6 Page 1
Page 1 of 6
7 inconvenient truths about the hybrid work trend
Shop Tech Products at Amazon