7x gelekte informatie, verdwaald in de cloud

Meteen toegang tot je eigen informatie is een groot pluspunt voor productiviteit en gemak. Maar pas op voor de risico's. Want Google indexeert duizenden back-up schijven.

Elke dag maken miljoenen mensen over de hele wereld een back-up van hun bestanden. Deze back-ups zijn bedoeld als maatregel om bestanden veilig te stellen. Maar dat is niet altijd helemaal het geval.

Het is zelfs zo dat, afhankelijk van hoe je apparaat geconfigureerd is, je back-ups online beschikbaar zijn voor iedereen die weet waar hij of zij naar op zoek is. Deze voorbeelden illustreren hoe gevoelige informatie, die mensen bewaren op een back-up schijf, later door Google geïndexeerd zijn.

Jammer genoeg zijn de meeste mensen zich er niet van bewust dat zijn of haar gegevens voor het publiek beschikbaar zijn en dat zij daardoor slachtoffer kunnen worden van identiteitsdiefstal of -fraude.

Google kan er niets aan doen, omdat alle back-up bestanden die gearchiveerd zijn door de zoekmachinereus op netwerken of apparaten staan die geconfigureerd zijn als openbare archieven of informatie. Veel mensen weten gewoonweg niet dat dit aan de hand is.

1. Credit cards

Deze afbeelding is een bewerkte kopie van een bon met de volledige naam, het adres en mobiele nummer van een klant inclusief creditcardgegevens compleet met veiligheidscode.

Dit is maar een van de honderden files die online staan met soortgelijke gegevens. In een interview vertelde een familie aan CSO Online dat hun bankpas- en creditcardgegevens steeds opnieuw op straat lagen.

Hoe kan dit? Deze familie bewaarde jammer genoeg hun kaartnummers in een tekstbestand op hun computer. Dit bestand werd meegenomen in de dagelijkse back-ups die door Google geïndexeerd werden. Elke keer als er een nieuwe kaart aan het bestand werd toegevoegd, werden die gegevens onmiddellijk weer openbaar gemaakt.

Related:
1 2 Page 1
Page 1 of 2
  
Shop Tech Products at Amazon