NTT Mobile Workplace Connect is alles-in-één oplossing voor beheer SIM devices

Microsoft Surface Go 2 sim card slot
Mark Hachman / IDG

Het is een punt dat vaak is aangehaald dit jaar: noodgedwongen thuiswerkende werknemers maken veelal gebruik van Wi-Fi. De hiervoor gebruikte access points zijn doorgaans consumentenmodellen, met alle nadelen vandien - niet voorzien van de laatste updates en mogelijk zelfs niet van een goede beveiliging.

NTT wil met Mobile Workplace Connect een alternatief bieden, in de eerste plaats voor remote workers die 'op locatie' aan de slag zijn (vaak zonder beschikking over een Wi-Fi-verbinding), maar ook zeker voor thuiswerkers van organisaties die hechten aan meer security  en controle. 

Mobile Workplace Connect biedt een beheersomgeving voor devices met SIM-kaart (2G/3G/4G): smartphones, tablets, maar ook laptops en IoT devices. De omgeving monitort activiteit en kosten, maar maakt het ook mogelijk om devices rechtstreeks met het datacenter van de organisatie te verbinden. Buiten het internet om dus. NTT heeft wereldwijd naar eigen zeggen meer dan 190 overeenkomsten met lokale aanbieders van mobiele netwerken, om zo verbindingen met gunstige prijzen op basis van lokale tarieven te kunnen garanderen.

Mobile Workplace Connect omvat dataservices (beheer van verkeer, isolatie van verkeer en analytics),(e)SIM-services met een SIM op maat, inclusief hotspots en eSIMs, interfaceservices met API's voor SIM-lifecycle management, dataplanbeheer en notificaties, en support.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.

  
Shop Tech Products at Amazon