Dit zijn de Splunk Cloud en Enterprise verbeteringen van .conf20

Splunk DSP
Splunk

Splunk heeft als onderdeel van zijn jaarlijkse .conf evenement een flink aantal aankondigingen gedaan. Eerder gingen we al in op een aantal ervan, maar aan Splunk Cloud en Splunk Enterprise besteden we apart aandacht. 

Splunk Enterprise

De nieuwste versie van Splunk Enterprise is 8.1 en nu beschikbaar. Deze versie bevat een groot aantal verbeteringen die moeten leiden tot meer productiviteit, meer inzichten en gestroomlijnd beheer. De grootste vernieuwing is Splunk Machine Learning Environment (SMLE), een nieuwe toepassing voor analytics, data science en machine learning. Met deze toepassing moet het eenvoudiger worden om machine learning-modellen en -algoritmes te bouwen en in gebruik te nemen. Dat moet in de praktijk betekenen, een kortere end-to-end lifecycle, snellere productietijd en implementatie, gecentraliseerd modelbeheer en geautomatiseerde monitoring. De bèta van SMLE is nu beschikbaar.

Een andere grote verbetering volgens Splunk is de nieuwe versie van de Splunk Data Stream Processor (DSP). Splunk DSP 1.2 werkt nu samen met multi-cloud-omgevingen, waaronder Google Cloud en Azure Event Hub. Splunk DSP verrijkt gegevens met ML-functionaliteit, minimaliseert de compute load en maakt downstream-zoekopdrachten nauwkeuriger en efficiënter, aldus Splunk, dat spreekt van een prestatietoename van 400%.

Dan zijn er nog updates voor Splunk Connected Experiences, met lokatie-onafhankelijke data-inzichten, Splunk Augmented Reality voor samenwerking op afstand, waarmee gebruikers op twee verschillende locaties in een gedeelde context kunnen samenwerken.  

Splunk Cloud

Splunk breidt daarnaast de toegang tot data uit en helpt gebruikers te slagen in een Cloud-first world door de strategische samenwerking met Google Cloud te versterken. Deze partnership maakt snellere innovatie mogelijk met on-demand opschaling en flexibiliteit bij het kiezen van Cloud-native Splunk Cloud-services. Splunk Cloud op Google Cloud is nu overal verkrijgbaar. Het biedt klanten end-to-end zichtbaarheid in alle Google Cloud-, multi-cloud- en hybride omgevingen.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.

7 inconvenient truths about the hybrid work trend
 
Shop Tech Products at Amazon