Dit is het nieuws op Splunk .conf20

Splunk .conf20
Splunk

Splunk start op 20 oktober om 5 uur Nederlandse tijd zijn jaarlijkse .conf evenement - net als alle events dit jaar in virtuele vorm. Dat weerhoudt de 'Data-to-Everything' specialist er niet van om een groot aantal aankondigingen te doen over zijn diensten. We zetten de voornaamste hier op een rijtje.

Splunk .conf20 Splunk

Service Intelligence for SAP Solutions

Er zijn weinig bedrijven vanaf een zekere grootte die géén gebruik maken van SAP, een toepassing die een zeer grote hoeveelheid data kan genereren. De al bestaande strategische samenwerking tussen Splunk en SAP wordt nu verder uitgebreid om SAP-klanten meer inzicht in die data te geven, met behulp van Service Intelligence for SAP Solutions. Deze toepassing wordt stap voor stap uitgerold en combineert kunstmatige intelligentie in de vorm van AI-based monitoring met SAP technologie stacks, met als doel end-to-end visibility te creëren over de complete SAP-implementatie. Hiermee moeten bestaande en nieuwe ITSI-gebruikers een overzicht op hoog niveau verkrijgen op de gezondheid van hun dienstverlening, en tegelijkertijd snel grondig inzicht krijgen in gesignaleerde incidenten. 

“Met de lancering van de nieuwe Service Intelligence voor SAP®-toepassingen van Splunk in de SAP App Center bouwen SAP en Splunk voort op het doel van onze samenwerking: de Intelligent Enterprise kracht bijzetten,” aldus Tom Roberts, Global Head of Software Solution Partners, SAP. “Deze samenwerking met Splunk toont onze gezamenlijke toewijding aan klantsucces. Zo kunnen organisaties het beste presteren en de uitdagende omgeving van vandaag op veerkrachtige en behendige wijze benaderen.”

Nieuw in ITSI

De nieuwste versie van Splunk IT Service Intelligence benadrukt end-to-end visibility voor teams, zodat ze beschikken over de business intelligence om incidenten te voorspellen voordat deze impact hebben op klanten; functionaliteit die zowel on-prem als in de cloud moet werken. Organisaties kunnen ITSI inzetten om machine learning op data toe te passen voor real-time performance monitoring, intelligente waarschuwingen en geïntegreerd incident management. Al die zaken moet nu eenvoudiger toe te passen zijn, door verbeterde service monitoring dashboards, event analytics en vernieuwde ML mogelijkheden.

Monitoring Add-on

Daarnaast komt Splunk met de Infrastructure Monitoring Add-on, waarmee organisaties data van de Splunk Infrastructure Monitoring (voorheen SignalFx Infrastructure Monitoring) kunnen integreren in het Splunk Data-to-Everything Platform. Voor Splunk ITSI-gebruikers helpt deze integratie ook zowel de productiviteit als de zichtbaarheid in de hele omgeving te vergroten met KPI-servicemonitoring en alert management.

Nieuwe IT Essentials

Verder is er nu een bètaversie beschibkaar van de nieuwe Splunk IT Essentials voor Splunk Cloud. Deze biedt een stapsgewijze begeleiding voor nieuwe gebruikers om gemeenschappelijke IT-bronnen te monitoren en zo inzichten te verkrijgen. 

Splunk Platform in het kort

Naast de genoemde grote vernieuwingen kondigt Splunk ook een groot aantal andere verbeteringen aan, en de nieuwe Splunk Machine Learning Environment (SMiLE in afkorting) die nu in bèta is. Zo moet DSP 1.2 tot 400% prestatieverbetering bieden, en is de Connected Experiences vernieuwd, o.a. voor AR en dashboarding. 

Splunk .conf20 Splunk

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.

7 inconvenient truths about the hybrid work trend
 
Shop Tech Products at Amazon