Als je van je werk je hobby maakt: security evangelist schrijft technothriller

Eddy Willems is al sinds 1989 actief in de wereld van malware en security. Nu heeft hij zijn eerste roman geschreven die zich, uiteraard niet geheel toevallig, ook in die wereld afspeelt.

Het Virus cover
Eddy Willems
Eddy Willems Eddy Willems

Het Virus is niet het eerste werk van de hand van Willems, in het dagelijks leven security evangelist bij G DATA CyberDefense AG. Eerder publiceerde hij Cybergevaar in 2013, met Duitse en Engelse afgeleides in 2015 en 2019 respectievelijk. Het Virus is echter wel zijn eerste fictieboek, al heeft Willems het qua onderwerp dicht bij huis gehouden.

Zoals het persbericht schrijft: "Het verhaal gaat over Europolinspecteur Lara Hartman en communicatieverantwoordelijke Frank Willems. Samen starten zij een klopjacht om cybercriminelen op te sporen die een zelfrijdende auto hebben gehackt en ontregeld, met een dodelijke crash tot gevolg. Alles lijkt te wijzen op een gevaarlijk computervirus. Er volgt een race tegen de klok om een antivirus te vinden dat het kwaad kan stoppen."

“Ik had nooit verwacht dat cybercrime zo’n grote vlucht zou nemen, toen ik ruim dertig jaar geleden de eerste AIDS ransomware diskette kraakte,” aldus Eddy Willems. “Inmiddels is er veel gebeurd en heeft iedereen helaas wel eens te maken gehad met cybercrime. In dit boek probeer ik op een fictieve manier te omschrijven wat er zou kunnen gebeuren als cybercriminaliteit op deze manier blijft toenemen. Daarnaast hoop ik met dit boek lezers inzicht te geven in de cyberdreigingen die momenteel spelen in onze maatschappij.”

Alain Dierckx Alain Dierckx

Willems schreef het boek samen met Alain Dierckx, manager en communicatieadviseur bij digitaliseringsprojecten, en schrijver van drie eerder verschenen spannende romans. Alain Dierckx: “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het schrijven van misdaadromans. Toen ik Eddy interviewde over zijn boek ‘Cyberdanger’ had ik al twee misdaadromans geschreven maar toch ging er een nieuwe wereld voor mij open. De ervaringen van Eddy hebben we proberen te verwerken in dit boek. Ik denk dat het boek erg onthullend is voor lezers omdat het een goed beeld geeft van deze digitale schaduwwereld vol geheimen.”

Het boek is vanaf nu verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels voor de adviesprijs van € 20,99.

Op vrijdag 25 september zal er om 10.30 uur een gratis webinar over het boek plaatsvinden. Inschrijven kan hier.

Related:

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.

7 inconvenient truths about the hybrid work trend
Shop Tech Products at Amazon