Red Hat brengt Kubernetes naar edge

smart city - wireless network - internet of things edge [IoT] - edge computing
Thinkstock

Op de Kubecon conferentie - dit jaar zoals alle events virtueel - kondigt Red Hat vandaag nieuwe nieuwe producten aan voor edge computing op basis van een open hybride cloud-backbone. Met nieuwe functies in Red Hat OpenShift en Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes moeten organisaties kunnen voldoen aan de behoeften van veeleisende edge workloads, zoals het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) bij industriële productie. Hiermee kunnen ze, aldus Red Hat, hybride cloudomgevingen gemakkelijker beheren en vanuit één enkel punt schalen.

Edge in opkomst

Red Hat haalt onderzoek aan van Analysys Mason, dat stelt dat edge computing een strategische topprioriteit is voor veel operators: 30 procent is al begonnen met het inzetten van een edge cloud, en 57 procent maakt momenteel plannen om dat volgend jaar te gaan doen.

Edge computing helpt organisaties bij het opschalen van hun infrastructuur, ondersteunt nieuwe latency-gevoelige toepassingen en stimuleert innovatie met data-inzichten door gegevens dichter bij de bron te verwerken. Hierdoor ontstaat de behoefte dat computing zich verplaatst van gecentraliseerde datacenters naar verre, gedistribueerde locaties. Dit betekent dat computing, inclusief gegevensverwerking en -analyse, vaak dichter bij de producent of consument van gegevens en inzichten moeten worden uitgevoerd, in plaats van in een centraal datacenter. Dit heeft als doel de latency, bandbreedtebeperkingen en andere uitdagingen te vermijden. Het gebruik van flexibele, schaalbare en betrouwbare technologieën zijn de sleutel tot het succes van edge computing en vormen in de ogen van Red Hat een perfecte use case voor enterprise Kubernetes.

Kubernetes is ontworpen om te schalen en uit te breiden naar andere omgevingen, waardoor het dezelfde operationele consistentie aan de ‘edge’ biedt als in de cloud. De open standaarden waar Kubernetes van is afgeleid bieden een hoge mate van interoperabiliteit en compatibiliteit met de belangrijkste datacentersystemen. Daarnaast kan de flexibele aard van de container-orkestratie-engine dienen als lanceerplatform voor nog nieuwere innovaties.

Red Hat's nieuwe mogelijkheden voor edge-gebruik

  • 3-node cluster ondersteuning in Red Hat OpenShift 4.5, waardoor de volledige mogelijkheden van Kubernetes met een kleinere footprint aan de edge van het netwerk formaat kunnen worden ingezet. Door de combinatie van supervisor- en worker-nodes, verkleinen 3-node clusters de omvang van een Kubernetes-implementatie, zonder in te leveren op de mogelijkheden. Dit sluit aan bij edge-sites die beperkt zijn qua ruimte en toch alle Kubernetes-functies vereisen.
  • Beheer van duizenden edge-sites met Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes samen met core-sites vanuit een enkele consistente weergave voor de hybride cloud. Dit moet sterk opgeschaalde edge-architecturen zo beheersbaar, consistent, compliant en veilig maken als standaard datacenterimplementaties, aldus Red Hat.
  • De verdere ontwikkeling van het besturingssysteem om te voldoen aan de eisen van de edge.

Suresh Krishnan, hoofd technologie, Kaloom:

“Spannende nieuwe toepassingen in 5G-netwerken worden mogelijk gemaakt door edge computing, cloud-native technologieën en de hybride cloud. Onze voortdurende samenwerking op het Unified Edge-platform, dat op Red Hat OpenShift is gebaseerd, stelt serviceproviders in staat om de operationele uitdagingen aan te pakken die gepaard gaan met het inzetten van een volledige edge-infrastructuur, en doet dit op een uiterst efficiënte en geoptimaliseerde manier. Kubernetes is de standaard geworden voor containerorkestratie en Kaloom is verheugd te zien dat Red Hat OpenShift zich blijft ontwikkelen om te voldoen aan de behoeften van serviceproviders.”

 Justin Boitano, vicepresident en algemeen directeur, enterprise en edge computing, NVIDIA

“Door de combinatie van Red Hat OpenShift en het NVIDIA EGX AI-platform kan vrijwel elke industrie GPU-versnelde AI-applicatie op een uniform cloud-native platform draaien, van de publieke cloud tot het datacenter, en nu ook aan de edge. Dit vereenvoudigt het beheer van always-on intelligent edge-clusters voor realtime AI-verwerking en low-latency 5G-signaalverwerking om de volgende golf van edge-computing te stimuleren.”

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.

  
Shop Tech Products at Amazon