Zoom For Home moet videoconferencing thuis naar een hoger plan tillen

Zoom for Home
Zoom for Home

Zoom zag zijn gebruikersaantallen fors toenemen in de eerste weken van de coronacrisis, en al kreeg het bedrijf met de nodige tegenwind te maken, de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de dienst hebben deze vooralsnog tot een favoriet gemaakt voor werken op afstand. Met Zoom for Home concretiseert het bedrijf letterlijk die activiteit, want hiermee stapt het in de hardware markt.

Dat doet Zoom samen met het in Europa minder bekende DTEN. Het eerste resultaat van deze samenwerking is een 27-inch 1080p monitor met drie ingebouwde camera's voor hoge resolutie video, een microfoonarray met maar liefst 8 microfoons en een bereik tot zo'n 5 meter, ingebouwde speakers en een capacitief touch display voor zaken als schermen delen en whiteboard-functionaliteit. Het is een all-in-one apparaat (specificaties), voorzien van eigen processor en netwerkaansluiting (100 Mbit lan of 802.11ac), waarbij de gedachte is dat in gebruik nemen zo eenvoudig is als aansluiten, inloggen en aan de slag. Een Zoom Meeting licentie is daarbij wel een vereiste, maar ook een Basic licentie werkt.

Zoom for Home moet zelfstandige communicatie hubs met ondersteuning voor agendasynchronisaite gaan bieden, die dus naast een workplace device als een laptop of smartphone gebruikt kunnen worden en daarmee altijd klaar zijn voor een video- of telefoongesprek. Ze kunnen op afstand beheerd worden indien gewenst.

De Zoom for Home - DTEN ME, zoals het apparaat voluit heet, kan vooruitbesteld worden voor 599 dollar en komt naar verwachting in augustus van dit jaar op de markt.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.

  
Shop Tech Products at Amazon