Microsoft en KPN gaan samenwerken voor digitale transformatie dienstverlening

cloud security expert casb binary cloud computing cloud security by metamorworks getty 100803072 or
Metamorworks / Getty Images / Microsoft

KPN en Microsoft Nederland gaan een meerjarige strategische samenwerking aan ten einde een aantrekkelijke combinatie van diensten te bieden voor bedrijven die aan de slag gaan of zijn met hun digitale transformatie, met de bekende doelen van betere bediening van de klant, efficiëntere processen en optimalisering van de samenwerking door medewerkers. 

De samenwerking betreft drie aspecten: interne organisatie, gezamenlijke innovatie en gezamenlijk klantadvies. Woordvoerders van beide bedrijven verwijzen naar de coronacrisis als katalysator. “De samenwerking met KPN is een goed voorbeeld van hoe technologie ingezet wordt als een strategisch instrument voor groei. Waarbij aandacht is voor training van medewerkers en snelle innovatie om oplossingen te bieden voor klanten, die nodig zijn om te kunnen blijven groeien in deze nieuwe economische realiteit”, aldus Ernst-Jan Stigter Algemeen directeur Microsoft Nederland.

“De coronacrisis heeft de digitalisering van Nederland in een stroomversnelling gebracht”, aldus Marieke Snoep, directeur Zakelijke Markt en lid van de Raad van Bestuur van KPN. “Het Nederlandse bedrijfsleven past zich momenteel aan de nieuwe realiteit aan." 

KPN is volgens Snoep al de grootste leverancier van Microsoft 365-diensten in Nederland, de samenwerking moet het bedrijf in staat stellen nog sneller op veranderende klantwensen en -behoeften te reageren. 

Voor Microsoft is in de context van de bekende technologieën waarover wordt gerept als het gaat om digitale transformatie - AI, IoT en 5G - het een logische stap het eigen Azure cloud-platform te combineren met het dichtvertakte netwerk van KPN, waarbij laatstgenoemde ook de dienstverlening naar de eindgebruiker kan afhandelen. Microsoft levert de techniek en KPN de marktkennis, zo stelt het bericht dat beide partijen doen uitgaan; de combinatie moet resulteren in 'totaaloplossingen' oftewel een one-stop-shop. Wij zien in elk geval uit naar de eerste voorbeelden hiervan.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.

  
Shop Tech Products at Amazon