Eerste Threadripper Pro workstation is de Lenovo ThinkStation P620

64 cores, 128 PCI-e lanes, tot 1 TB RAM, tot 20 TB storage

p620 2 edit
Lenovo

Eerder dit jaar onderscheidde Lenovo zich al door als eerste AMD Ryzen Pro processors op te nemen in zijn zakelijke lijn ThinkPad notebooks, nu laat het bedrijf weten als eerste de nieuwe Threadripper Pro cpu van de fabrikant uit Austin te gaan leveren.

Lenovo ThinkStation P620 Lenovo

Het doet dit in de ThinkStation P620, een tower desktop pc voor toepassingen als design, visualisatie, rendering en AI. Op basis van Intel-techniek is het maximale aantal cores in een desktop pc (met twee cpu's) momenteel 56, met de enkele Threadripper Pro processor beschikt de P620 over 64 rekenkernen. Het onderliggende platform biedt 128 PCI-e 4.0 lanes en 8-kanaals werkgeheugen, waarmee het zich verder onderscheidt van het aanbod in de markt tot dusver.

Lenovo ThinkStation P620 Lenovo

De machine wordt standaard geleverd met 10 gigabit ethernet en kan optioneel twee Nvidia Quadro RTX 8000 of vier RTX 4000 grafische kaarten herbergen. Het werkgeheugen is uitbreidbaar tot maximaal 1 TB, opslag levert Lenovo tot 20 TB. 

Verder kenmerkend zijn ThinkStation Diagnostics 2.0, ThinkShield en de mogelijkheid te upgraden naar Premier Support en 3 jaar garantie. Zoals alle recente AMD processors ondersteunt Threadripper Pro AMD Secure Processor, dat code valideert voordat deze wordt uitgevoerd, en AMD Memory Guard voor volledige geheugenversleuteling.

lenovo thinkstation p620 5 Lenovo

"Onze klanten vertrouwen op ons om oplossingen van professionele kwaliteit te leveren die krachtig zijn, maar die flexibel genoeg zijn om te worden aangepast aan de veranderende behoeften", zegt Rob Herman, General Manager, Workstation en Client AI Business Unit, Lenovo. "Een van de uitdagingen voor IT-afdelingen die we hebben gezien, is de drang om nieuwe technologieën uit te proberen voordat ze zijn doorgelicht, omdat het ontbreekt aan corporate zakelijke functies, certificeringen en beveiliging, en ondersteuning. We hebben nauw samengewerkt met AMD om ervoor te zorgen dat de ThinkStation P620 al deze barrières wegneemt en gebruikers de ondersteuning biedt die ze nodig hebben. Gebouwd op AMD's veelzijdige en uiterst schaalbare Ryzen Threadripper PRO Processor zijn er geen grenzen aan wat er kan worden bereikt".

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.

  
Shop Tech Products at Amazon