Samsung en Logitech bundelen krachten voor meeting rooms en thuiswerkplekken

Samsung Logitech bundel
Samsung Logitech

Veel bedrijven hebben het de afgelopen maanden gemerkt: het goed inrichten van werkplekken voor werken op afstand is een uitdaging. Nu in elk geval een deel van de werknemers permanent dan wel veel frequenter thuis zal werken, is de vraag naar eenvoudige oplossingen om hen van de juiste apparatuur te voorzien alleen maar urgenter geworden.

Samsung Logitech bundel Samsung Logitech

In dat licht is de vandaag aangekondigde samenwerking tussen Samsung en Logitech een voor de hand liggende: eerstgenoemde heeft een lange en uitstekende staat van dienst op het vlak van displays voor zowel meeting rooms als werkplekken, de tweede is marktleider op het gebied van invoerapparatuur en timmert sinds de nodige jaren aan de weg met een uitgebreid aanbod aan videoconferencing producten.

Daarmee vullen de twee partijen, die al langer een samenwerking hadden op het gebied van gaming, elkaar goed aan; samen bieden ze onder de noemer Meet Easy oplossingen die een interessant alternatief kunnen zijn voor wat de grote drie vendoren op de zakelijke markt te bieden hebben.  

Dennis van Baaren Logitech

Dennis van Baaren, Country Manager Benelux van Logitech, beschrijft de samenwerking als volgt: “We zien onszelf als twee A-merken, die marktleider zijn op verschillende markten en dezelfde visie delen. We vullen elkaar aan, omdat de oplossingen die we bieden volledig complementair zijn.” 

Evert Van Camp Samsung

Evert Van Camp, Head of Display Division Benelux bij Samsung, sluit zich daarbij aan: “De huidige situatie laat ons zien dat een goede werkomgeving onontbeerlijk is. Onze schermen vormen samen met de toetsenborden, muizen en video-oplossingen van Logitech een compleet pakket. Van hoge kwaliteit voor de eindgebruiker, maar makkelijk te installeren en in verschillende prijsklassen verkrijgbaar.”

De betreffende bundels zijn er in drie uitvoeringen voor kleine, middelgrote en grote meeting rooms, en in vier varianten voor (thuis)werkplekken.

Meeting rooms en (thuis)werkplekken 

Voor meeting rooms gaat het dan om een 55, 65 of 75-inch 4K-display uit Samsungs QBR-serie, in combinatie met Logitech Tap en Logitech Meetup (small), Rally (medium) of Rally Plus (large) camerasystemen. Met optionele microfoonuitbreiding modules kan de grootste optie meeting rooms tot 45 aanwezigen bedienen. De meeting room bundels zijn onder meer compatible met Microsoft Teams, Google Meet en Zoom.

Samsung Logitech bundel Samsung Logitech

Voor werkplekken loopt het aanbod uiteen van een 24-inch full hd Samsung LS24R650 monitor in combinatie met Logitech C925e webcam, H570e headset en MK540 toetsenbord/muis set tot de 'lifestyle' 49-inch dubbel full hd Samsung 49J89 monitor, gebundeld met een Logitech Stream Cam, Zone Wireless headset en MK470 draadlose muis en toetsenbord.

Ruimte voor groei?

Opvallend is de afwezigheid van een 27-inch qhd scherm in een bundel; de 'better' optie biedt een 27-inch full hd-monitor, de 'best' een 34-inch ultrawide qhd. Onze aanbeveling voor standaardwerkplekken zou een of twee 27-inch qhd zijn. 

Met het oog op de thuiswerkplek zou een samenwerking met een netwerkpartij een interessante uitbreiding zijn - veel werknemers kampen met slechte videoverbindingen en haperend geluid dankzij matige WiFi thuis. Een goede mesh-voorziening zou dat voor de meeste gebruikers oplossen. Ook kunnen we ons voorstellen dat deze alliantie nog sterker zou worden met een endpoint security en remote management pakket, waarmee echt een vuist richting de 'grote drie' gemaakt kan worden.

Hoe dan ook staat ook met de nu aangekondigde samenwerking buiten kijf dat twee topspelers in hun respectieve markten samen een overzichtelijk aanbod met aantrekkelijke oplossingen kunnen brengen. Wij zijn in elk geval benieuwd naar de respons uit de markt.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.

  
Shop Tech Products at Amazon