De nieuwe Acer Chromebook Spin 713: dit zijn de verschillen bij de Enterprise-uitvoering

On-site garantie en geheel klaar voor Google Enterprise

Acer Chromebook Spin 713
Acer

Op het dit jaar digitale Acer Next event introduceerde de Taiwanese fabrikant onder meer twee nieuwe Chromebooks, waarvan met name de Spin 713 onze aandacht trok. Deze luxe notebook lijkt gepositioneerd te worden tegenover bijvoorbeeld de Asus Chromebook Flip C436 en is daarmee onderdeel van een nieuwe lichting aan high-end Chromebooks die ook nadrukkelijk bestemd zijn voor de werkvloer.

Waar Chromebooks vooral gezien worden als kosteneffectieve devices met een lage TCO, wordt naarmate de interesse in de zakelijke markt toeneemt de behoefte aan onderscheidende devices groter. Voor veel professionals en hogere kaderwerknemers behoort een relatief luxe laptop tot de verwachte secundaire arbeidsvoorwaarden, en dan is het prettig als de werkgever die heeft gekozen voor Chrome Enterprise wat meer kan bieden dan een weliswaar 'rugged' maar ook zeer basale Chromebook die oorspronkelijk ontworpen is voor gebruik op scholen.

Acer Chromebook Spin 713 Acer

Zie daar de komst van luxe modellen, en dit jaar zijn die extra opvallend omdat ze voldoen aan de eisen van Intels Project Athena criteria, waarvoor Windows als vereiste is komen te vervallen. Het gaat dan om zeer dunne, lichte laptops met een lange accuduur en instant-resume functionaliteit. 

De Acer Chromebook Spin 713 onderscheidt zich met een 3:2-verhouding ips touchscreen van 13,5 inch met 2256x1504 pixels - beduidend meer dan de gangbare 16:9 full hd-resolutie van 1920x1080. De extra verticale werkruimte maakt het een aantrekkelijke optie voor Office-toepassingen.

Onder de motorkap beschikt het apparaat over tot 16 GB werkgeheugen en tot 256 GB nvme ssd-opslag, beide beduidend meer dan entry-level Chromebooks. Ook de processor is aanmerkelijk krachtiger dan gebruikelijk bij Chromebooks, alle uitvoeringen zijn voorzien van een 10e generatie Intel Core (14 nm Comet Lake) processor, van een i3-10110U dual-core in het instapmodel tot een i7-10610U quad-core in het topmodel. Qua connectiviteit is de Wifi 6 (802.11ax) 2x2 MU-MIMO module vermeldenswaardig, evenals twee keer 5 Gbps usb-c, hdmi en micro-sd. Zakelijke gebruikers zullen de usb type-A (eveneens 5 Gbps) aansluiting waarderen.

Acer Chromebook Spin 713 Acer

De behuizing is volledig uit aluminium vervaardigd en voldoet aan de inmiddels veel gehanteerde MIL-STD810G specificaties, waarmee hij onder meer bestemd moet zijn tegen stoten, waaronder een val van 122 cm hoogte, krassen, roest en druk tot 60 kilo. Desondanks is de notebook slechts 1,68 mm dik en 1,37 kilo licht. Acer belooft een accuduur van 10 uur.

Acer Chromebook Spin 713 Acer

Wat maakt de Enterprise editie anders?

Acer lijnt de Spin 713 op in zijn 'Professional' programma, maar naast de standaard uitvoeringen daarin levert het ook een Enterprise-uitvoering. Daarbij is de Chrome Enterprise Upgrade voorgeïnstalleerd, een voorziening maakt die beheer op afstand van grote aantallen Chrome devices mogelijk maakt. Chrome Enterprise is speciaal ingericht voor gedeelde en mobiel gebruikte devices, waarbij via een online interface zaken als updates, app configuratie en policies kunnen worden beheerd. 

De Spin 713 Enterprise Chromebook start automatisch op in de Google Enterprise enrollment omgeving. Een laatste onderscheidend onderdeel is 3 jaar standaard on-site davigarantie. 

De vanafprijs van de Enterprise editie van de Chromebook Spin 713 is 899 euro, de standaard editie van deze Chromebook is 699 euro.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.

  
Shop Tech Products at Amazon