Acer stapt in rugged laptop markt met Enduro laptops en tablets

Twee laptops, twee tablets en beheersoftware

Acer betreedt de markt voor 'rugged' laptops, met de aangekondigde introductie van twee verschillende laptopseries en een aantal tablets. Deze Enduro-producten zijn MIL-810G en (tot) IP65-gecertificeerd en speciaal bestemd voor gebruik in veeleisende omstandigheden, bijvoorbeeld door hulpdiensten en fabrieksmedewerkers. Bijzonder interessant is dat de Taiwanese fabrikant naast de fysieke producten ook een softwarepakket voor het beheer ervan beschikbaar stelt, met de naam Acer Enduro Management Suite oftewel AEMS.

Twee laptops

Acer Enduro N7 EN714 Acer

De laptops vallen uiteen in de Enduro N7 en de N3. De eerste heeft de meest opvallende eigenschappen, zoals een 700 nits 14-inch beeldscherm (doorsnee notebooks halen zelden meer dan 300 nits), een hotswappable accu (naast een 'overbruggingsaccu') en MIL-810G en IP65-certificeringen. Dat maakt de N7 niet alleen zelfs op harde vloeren valbestendig, maar ook behoorlijk waterdicht. De accuduur moet tot 10 uur bedragen. Qua processor is de N7 niet van de nieuwste techniek voorzien: de Intel i5 is een 8e generatie exemplaar. Interessanter zijn de TPM 2.0 ondersteuning en vingerafdruklezer, waarmee het apparaat in beginsel voorzien is van de nodige veiligheidsvoorzieningen.

Acer Enduro N3 EN314 Acer

De N3 is leverbaar met een 10e generatie i7, tot 32 GB werkgeheugen, NVMe ssd en Nvidia MX230 GPU. Deze laptop weegt ondanks zijn 'rugged' kenmerken iets minder dan 2 kilo en is MIL-810G en IP53 gecertificeerd, oftewel spatwaterdicht. Acer ziet dit model als geschikt voor bijvoorbeeld architecten, projectinspecteurs, evenementmanagers, maar ook liefhebbers van de wat heftiger outdoor sporten. Het scherm is voorzien van Gorilla glass en de laptop heeft verstevigde hoeken, evenals een waterafstotende ventilator.

Twee tablets

Acer Enduro T5 ET510 Acer

Naast de laptops omvat de Enduro-serie ook twee tablets, de T1 die in een variant met Windows en een met Android leverbaar is, en de T5, een 10-inch Windows tablet met 7e generatie m3 CPU en MIL-810G en IP65-certificering. De Windows T1 is ook een 10-inch exemplaar en naast MIL-810G ook IP54-gecertificeerd, de Android variant heeft die kenmerken ook maar is 8-inch in diagonaal. Beide T1-modellen zijn ook met handschoenen te gebruiken.

Acer Enduro T1 ET108 Android Acer

AEMS

Met de Acer Enduro Management Suite (AEMS) kunnen de Enduro-apparaten worden beheerd. Hiermee kan de functionaliteit van de op de Enduro laptops en tablets aanwezige speciale knop naast de aan-uitknop worden ingesteld, I/O-poorten ge(de)activeerd, camera's en barcodescanners worden in- en uitgeschakeld, informatieoverzichten van alle beheerde apparaten kunnen worden opgeroepen en geëxporteerd, inclusief hardware, software en patch status, en het is hiermee mogelijk de apparaten op afstand te beheren - inclusief BIOS- en Windows-updates.

Met Enduro zet Acer de eerder ingezette weg voort van het onderbrengen van apparaten voor specifieke doelgroepen in duidelijk herkenbare modellijnen. Na Predator voor gamers en Concept D voor grafische professionals is Enduro daarmee het derde relatief nieuwe submerk.

De Acer Enduro N3 is vanaf eind Q3 beschikbaar in de Benelux vanaf €999
De Acer Enduro N7 is vanaf juli beschikbaar in de Benelux vanaf €2399
De Acer Enduro T5 (ET510-51W) is vanaf eind Q3 in de Benelux beschikbaar, prijs is nog niet bekend.
De Acer Enduro T1 (ET110-31W) is vanaf eind Q3 beschikbaar in de Benelux, prijs is nog niet bekend.
De prijzen en beschikbaarheid van de Acer Enduro T1 (ET108-11A) zijn nog niet bekend voor de Benelux.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.

7 inconvenient truths about the hybrid work trend
 
Shop Tech Products at Amazon