BenQ ziet projectormarkt weer oppakken en introduceert drie 'contactloze' projectoren

Smart Business DLP-projectoren EH600, EW600 en EW800ST zijn ook zonder laptop te gebruiken.

BenQ E serie meeting room scenario
BenQ

BenQ introduceerde onlangs drie nieuwe projectoren voor de zakelijke gebruiker, de EH600, EW600 en EW800ST. Kenmerkend aan alle drie is een ingebouwde Wi-Fi ontvanger en de mogelijkheid ze zelfstandig te gebruiken, dus zonder aangesloten laptop, smartphone of tablet.

BenQ EW600 BenQ EH600

Hiertoe zijn de projectoren voorzien van usb-poorten; bestanden (MS Office, PDF, media) op hierop aangesloten opslag kunnen direct door de projector zelf geopend en geprojecteerd worden. Uiteraard beschikken de drie ook over video-ingangen; daarnaast is de EW800ST voorzien van Wi-Fi verbinding, inclusief ondersteuning voor Airplay en Chromecast. 

BenQ EW800ST BenQ EW800ST

Het verschil tussen de drie is simpel te duiden: de EH600 heeft een full hd-resolutie en biedt 3500 ANSI lumen, de EW600 gaat tot 3600 lumen maar is beperkt tot WXGA (1280x800), evenals de EW800ST, die 3300 lumen levert, maar zoals gezegd voorzien is van Wi-Fi en bovendien een short-throw model is, dat dichtbij het projectievlak kan worden gepositioneerd.

Hoe ziet de projectormarkt eruit?

Danny Neijs, BenQ Director Sales & Marketing Danny Neijs

Benieuwd als we waren naar de markt voor projectoren voor boardrooms in deze tijden van corona, vroegen we Danny Neijs, Director Sales & Marketing bij BenQ Benelux, naar een blik op de markt van dit moment. Hoewel het hier om zakelijke modellen gaat, ziet BenQ doorgaans een verkooptoename in jaren met veel sportevenementen - zoals 2020 beloofde te worden, zo vertelt Neijs. "Echter, de afname ten opzichte van de voorspelde verkopen werd gecompenseerd door verkopen in het home entertainment en portable projector segment. Zeker nu bioscopen en horeca gesloten waren, investeerden mensen in quality time thuis." Iets vergelijkbaars zag Neijs met de meer zakelijke toepassingen van BenQ's projectoren en monitors: hoewel er weinig vraag was naar projectoren voor vergaderruimtes, was er een sterke stijging van de vraag naar BenQ monitoren voor thuiswerk [zoals alle monitorfabrikanten rapporteerden, DvD]." Nu de kantoren geleidelijk weer openen, ziet Neijs ook de vraag naar projectoren weer toenemen. Voordeel van de drie nieuwe projectoren is dat ze dankzij de draadloze connectiviteit zonder aanraken bediend kunnen worden. "Gebruikers kunnen ook gewoon hun laptop thuis laten en vanaf een USB-apparaat of direct uit de cloud streamen via hun smart devices met Airplay of Chromecast, bijvoorbeeld," aldus Neijs.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.

  
Shop Tech Products at Amazon