ML training in Windows 10 nu mogelijk met AMD preview driver

Nieuwe Radeon Adrenalin driver ondersteunt GPU-accelerated compute voor Windows Subsystem for Linux

AMD ML TensorFlow training Windows 10
AMD

Microsoft kondigde op Build 2020 aan GPU compute te gaan ondersteunen voor Windows Subsystem for Linux (WSL), een van de meest verzochte features voor dit onderdeel. AMD heeft nu een preview versie beschikbaar gesteld van de Radeon Software Adrenalin 2020 Edition driver, die ondersteuning biedt voor DirectX 12 compatible GPU-acceleratie in de preview van de nieuwe versie van WSL die Microsoft via zijn Windows Insider Program beschikbaar heeft gesteld. Deze preview bevat een TensorFlow build met DirectML back-end, inclusief TensorFlow tutorial models.

Hiermee wordt het mogelijk om machine learning training workflows te versnellen met elke DirectX 12 compatible GPU van het merk: Radeon, Radeon Pro GPU's, en Ryzen en Ryzen Pro CPU's met geïntegreerde Vega GPU voor zowel desktop als laptop. Een volledig overzicht is hier te vinden.

Tot dusver bood de DirectML API van Microsoft alleen ondersteuning voor GPU-versnelling van ML inference, maar nu is dus ook het trainen van ML mogelijk. Microsoft werkt ook aan het integreren van DirectML in de meest gebruikte machine learning tools, libraries en frameworks.

Onderstaande video biedt een indruk van GPU-accelerated ML training op een Microsoft Surface Laptop 3 voorzien van een AMD Ryzen Microsoft Surface Edition CPU.

 

Wie zelf aan de slag wil met GPU-accelerated ML training op een systeem met AMD GPU, kan hier de preview driver downloaden en hier de betreffende documentatie van Microsoft raadplegen.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.

  
Shop Tech Products at Amazon