Lijdt samenwerking onder het thuiswerken?

home sweet studio by tiger500 cc by 2.0 via flickr home office remote work
TIGER500 (CC BY 2.0)

Office 365, Microsoft Teams, Zoom en andere collaboration-tools zijn essentieel voor de groeiende groep thuiswerkers zodat ze daar net zo productief kunnen zijn als op kantoor.

Echter leidt al dat verkeer dat plotseling over de VPN-verbinding moet vaak tot vastlopende Zoom-calls, een Office 365-document dat er een eeuwigheid over doet om te laden en verbroken verbindingen met de VPN. Natuurlijk wilt u een betere thuiswerkervaring voor uw werknemers.

Als het gaat om het faciliteren van succesvolle samenwerking voor werknemers die vanuit huis werken, staat elke organisatie voor drie vaak voorkomende uitdagingen. In dit artikel meer over wat deze uitdagingen zijn én wat de geheimen zijn om deze obstakels te overwinnen!

De uitdagingen

Of het nu een keuze of een noodzaak is, veel werknemers werken momenteel vanuit huis, wat heeft geleid tot een aantal uitdagingen. Drie uitdagingen die we veel zien, zijn:

  • Connectiviteit: Als thuiswerkers te maken hebben met slechte prestaties van applicaties en verbroken verbindingen, zullen ze de VPN links laten liggen en direct verbinden met het internet. Legacy-infrastructuur kan deze directe verbinding niet beveiligen. Een directe verbinding met het internet stelt ook het IP-adres van de gateway-router bloot aan het internet, waardoor het potentiële aanvalsoppervlak wordt vergroot.
  • Latency: Collaboration-tools vragen om een snelle en betrouwbare verbinding die opschaalt naarmate de vraag van gebruikers en het verkeer toeneemt. Toch zijn traditionele oplossingen niet gebouwd om deze schommelingen en pieken in vraag te absorberen. Dat zorgt ervoor dat naarmate de bandbreedte-consumptie groeit, ook de frustraties van gebruikers groeien en de kosten hiervan. Daarnaast behandelen public cloud-providers belangrijk zakelijk verkeer hetzelfde als recreationeel verkeer, zoals YouTube of Facebook.
  • Inzet van werknemers: Een oplossing voor thuiswerken moet geen complexe installatie, configuratie of beheer van hardware of software vereisen. Organisaties moeten werknemers snel en naadloos in staat stellen (samen) te werken vanuit huis, het kantoor, of waar zij zich ook bevinden.

Onze aanbevelingen

Om een werkervaring te creëren die dichtbij staat of zelfs spiegelt aan een kantooromgeving, zouden organisaties de volgende drie tips in het achterhoofd moeten houden:

  • Een veilige verbinding: Ga op zoek naar een cloud-delivered, proxy-based firewall-architectuur die IP-adressen beveiligt tegen blootstelling aan het internet. Tegelijkertijd zouden organisaties al hun verkeer via een uitgebreide cloud-based security-stack moeten leiden. Dit beschermt gebruikers tegen phishing en ransomware-aanvallen en biedt identieke bescherming voor gebruikers ongeacht waar zij zich verbinden.
  • Uitzonderlijke gebruikerservaring op schaal: Zorg ervoor dat gebruik gemaakt wordt van een cloud-built-platform met een secure access service egde (SASE)-architectuur zodat er elastisch kan worden geschaald om een onbeperkt aantal gebruikers aan te kunnen, inclusief hun spraak- en videodelen, en SSL-encrypted verkeer zonder capaciteitslimiet. Organisaties zouden ook op zoek moeten naar een oplossing waarbij verkeer direct en veilig met het internet kan worden verbonden om zo het snelste pad naar Microsoft en andere collaboration-applicaties te bieden. Een echt SASE-platform zou ook volledige security- en toegangscontroles moeten bieden voor alle gebruikers, apparaten en locaties, en u in staat stellen met vertrouwen de nodige collaboration-tools te omarmen.
  • Eenvoudige implementatie: U heeft een oplossing nodig die een 100% cloud-service is én snel en gemakkelijk toe te passen is, zonder dat er iets geïnstalleerd, geconfigureerd of beheerd hoeft te worden. De oplossing is een cloud-based oplossing die gemakkelijk gebruik kan maken van één policy-configuratie voor alle gebruikers over de hele wereld.

Wees voorbereid op het nieuwe normaal

Het bedrijfslandschap is veranderd. Organisaties moeten hun thuiswerkers voorzien van snelle en veilige toegang tot werkgerelateerde applicaties en collaboration-tools. Dit kan niet met een VPN of legacy netwerk- en security-appliances. Organisaties moeten hun werkzaamheden verplaatsen naar een cloud-based platform om werknemers te beschermen, het risico te verkleinen en al het verkeer te beveiligen.

Wilt u meer weten over hoe u uw werknemers kunt beschermen, productiviteit kunt faciliteren en bedrijfscontinuïteit kunt onderhouden? Download ons eBook, ‘Uw thuiswerkende workforce inschakelen: drie tips voor succesvolle samenwerking’ of bekijk de infographic.

Geschreven door Jen Toscano, Senior Product Marketing Manager bij Zscaler.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.