Technologie is essentieel bij de wederopbouw van economieën en internationale samenwerking

In de afgelopen eeuwen heeft globalisering ons in veel sectoren aanzienlijke vooruitgang opgeleverd.

Na Ran
Huawei

De wereldhandel heeft de materiële welvaart van mensen over de hele wereld vergroot, waarbij ontwikkelingslanden en opkomende landen steeds belangrijker worden als handelspartners en potentiële afzetmarkten. Globalisering heeft economieën versterkt en levensomstandigheden over de hele wereld verbeterd. Dankzij globalisering en een steeds meer verbonden wereld kunnen consumenten nu kiezen uit een ongekende verscheidenheid aan producten van een wereldwijde markt.

De huidige COVID-19-pandemie treft de wereldmarkten hard, verzwakt de internationale handel en samenwerking en versnelt de tendens van protectionisme en nationalisme die al eerder in opkomst was. De pandemie heeft een enorme impact gehad op wereldwijde waardeketens - in plaats van nabijheid en efficiëntie zijn afstand en veiligheid de nieuwe orde van de dag. Bedrijven verminderen toeleveringsketens en verplaatsen fabrieken. Overheden sluiten hun economie af en hamsteren vitale producten. Terwijl het handelsconflict tussen de VS en China de internationale handel in 2019 domineerde, heeft de huidige crisis geleid tot een toename van "economische distantiëring". Deze trend brengt de economische welvaart over de hele wereld in gevaar.

De wederopbouw van een sterke economie op basis van technologie

Maar wat kan er worden gedaan om deze tendensen tegen te gaan, om een einde te maken aan het uiteenvallen van economieën, gezondheidsstelsels en samenlevingen? Technologie zal helpen de globalisering weer op de rails te krijgen.

Belangrijke industrieën, waaronder productie, gezondheidszorg, openbare diensten, detailhandel, transport, voedselvoorziening, toerisme, media en amusement, worden hard getroffen door de pandemie en vragen om onverdeelde informatie en onderling verbonden communicatietechnologie. Wij leven in het informatietijdperk en iedereen zou toegang moeten hebben tot de economische en medische voordelen van informatietechnologie. De economische voordelen zijn groot - van innovatieve productiemiddelen tot snelle communicatie via uitstekende netwerkverbindingen. Technologie is en blijft essentieel voor het ondersteunen van medisch personeel tijdens de COVID-19-crisis. De huidige situatie is aanzienlijk verbeterd door de ontwikkeling en het gebruik van AI-ondersteunde diagnostiek, innovatieve behandeling van de symptomen van de ziekte en het vergemakkelijken van social distancing om nieuwe infecties te voorkomen.

Het coronavirus verspreidt zich snel: China, de VS en vooral Europa hebben veel verliezen geleden. Tot op heden is deze strijd tegen het virus nog steeds een zware strijd die het welzijn van alle mensen op deze planeet beïnvloedt. Het virus kent geen grenzen en heeft elke hoek van de wereld getroffen. De wederopbouw van economische  banden en vertrouwde samenwerking zal binnenkort overal de eerste prioriteit zijn. 

De bondspresident van Duitsland, Frank-Walter Steinmeier, heeft onlangs in zijn toespraak voor de natie erop gewezen dat de wereld na COVID-19 een andere zal zijn: “Hoe zal de wereld zijn? Dat ligt aan ons. Laten we van de ervaringen leren, de goede en de slechte, die we elke dag in deze crisis opdoen. Zoeken we samen een uitweg in de wereld of vallen we terug in isolatie en lopen we alleen over het pad? Laten we alle kennis en alle onderzoeken delen, zodat we sneller vaccins en therapieën kunnen verkrijgen, en laten we er als wereldwijde alliantie voor zorgen dat ook de armste landen, die het kwetsbaarst zijn, ook toegang hebben. […] We willen geen angstige of wantrouwende samenleving worden. We kunnen een samenleving zijn met meer vertrouwen en meer aandacht.”

Huawei bestaat al 20 jaar in Europa en is ervan overtuigd en in staat om samen met Europeanen te vechten tegen de pandemie. Vandaag hebben we meer dan 13.300 mensen in Europa in dienst, met twee regionale kantoren en 23 onderzoeks- en ontwikkelingslocaties. We staan resoluut achter onze Europese partners en zullen hen op alle mogelijke manieren steunen om de strijd tegen dit virus te winnen.

Allereerst is ICT-infrastructuur de basis van de digitale wereld en is digitale technologie, die wordt ondersteund door ICT-infrastructuur, de hoeksteen van de strijd tegen de pandemie. Digitale technologieën zoals big data, AI en cloud computing ondersteund door ICT-netwerken zijn cruciaal om de pandemie te bewaken en te analyseren, het virus te volgen, de pandemie te voorkomen en te beheersen, patiënten te behandelen en middelen toe te wijzen. Naast het ondersteunen van de strijd tegen de pandemie, zijn deze digitale technologieën ook op andere gebieden toegepast, zoals bedrijven helpen bij de aanpak van hun problemen en het waarborgen van normale sociale activiteiten.

Ten tweede helpen digitale technologieën, die worden ondersteund door ICT-infrastructuur, de sociale activiteiten tijdens de pandemie voort te zetten. Een van de belangrijkste kenmerken van deze wereldwijde volksgezondheidscrisis is dat het offline leven het meest wordt beïnvloed. Offline bedrijven lijden het meest van maatregelen, zoals thuis blijven en “social distancing”. Indrukwekkende aantallen sociale en economische activiteiten zijn online gegaan. Bedrijven werden gedwongen om hun deuren te sluiten en studenten moesten thuis blijven van school. Maar netwerken zetten mensen weer aan het werk en op school, wat leidt tot een groeiende vraag naar online kantoor- en leerapplicaties. De pandemie heeft veel offline activiteiten opgeschort, maar mensen leven online op.

De huidige crisis versnelt de digitalisering van duizenden industrieën. De invloed ervan op netwerken stelt wereldwijde operatoren ook in staat om toekomstgerichte netwerkevolutie vanuit een nieuw perspectief te bekijken en te plannen. Netwerkevoluties zoals 5G en gigabit optische netwerken kunnen hoogwaardige en wijdverbreide breedbanddiensten bieden voor individuen, gezinnen en bedrijven, en ze ondersteunen alomtegenwoordige verbindingen voor het werk en privéleven van iedereen. Ze zullen de digitale transformatie van traditionele industrieën bevorderen voor een robuustere digitale economie.

Door netwerkarchitectuur, apparaten en implementatie te vereenvoudigen, kunnen de uitbreiding, upgrade en implementatie van netwerken zoals 5G worden versneld. We moeten leren van deze coronaviruspandemie en de prestaties van de bestaande ICT-infrastructuur verbeteren om eventuele toekomstige risico's effectiever aan te pakken.

Overheden en toezichthouders kunnen helpen door beleid en maatregelen te ontwikkelen die snelle uitbreiding en upgrades van ICT-infrastructuur mogelijk maken. Huawei staat klaar om te helpen door verschillende technologieën te ontwikkelen. In een van onze innovatieve projecten werken we samen met Yitu-technologieën om een “Smart Pneumonia Analyses”-platform beschikbaar te maken voor alle ziekenhuizen die daarom vragen. Dit platform kan met behulp van CT-scans en kunstmatige intelligentie de kans berekenen dat een patiënt COVID-19-longontsteking heeft en zo medisch personeel ontlasten.

Een verbonden wereld ondersteunen

Landen en overheden moeten samenwerken om te herstellen van de pandemie en het leven van velen te redden. De beste manier om tussen continenten te comuniceren, is door geavanceerde technische apparaten en een snelle internetverbinding te gebruiken.

Bij Huawei ontwikkelen we niet alleen technische apparaten voor communicatie en ter ondersteuning van medisch personeel tijdens de coronaviruscrisis. We bouwen ook snelle en betrouwbare netwerken met alle grote Europese operators om verbindingen te beveiligen wanneer de druk hoog is. We zijn ervan overtuigd dat we allemaal moeten blijven samenwerken om netwerktechnologieën te bouwen op een manier die vertrouwen, beveiliging, veiligheid en bescherming van de grondrechten garandeert. We vertrouwen op verbonden technologie om mensen over de hele wereld te ondersteunen tijdens een crisis.

Na Ran

Geschreven door Na Ran, Chief Marketing Officer, Western Europe, Huawei Technologies

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.